sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Söpöilyä

Noniiiiiiin! Kyllä oli iiiiiiihana viikonloppu taas kertaalleen.
Perjantai alkoi mukavasti kun mieheni veli tuli ritarillisesti auttamaan minua matikanlaskuissa, kiitos viellä hänelle! Miten joku voikin osata selittää niin hyvin, että tällaaaanen londikin jotain tajuaa : D
Sitten pakattiin mieheni kanssa nopeasti kimpsut ja kampsut ja koirat ja suunnattiin loimaalle mökille.
Lauantaina olikin jänskä päivä, kun käytiin ensinmäistä kertaa loimaan uudessa prismassa, kyllä oli hieno : D
Myös yksi kauppa myi loput perennat pois euron kipale, niin tarttuihan sieltä sitten 10 kasvia mukaan : )
Mies saa leikkiä puutarhuria viimeisellä lomaviikollaan ja istuttaa ne.
Lauantaina  pääsin myös hypistelemään kahdenviikon ikäisiä kissavauvoja, voi sitä söpöyden määrää! Kisuista on nyt sitten yksi harmaa raitaisista varattu. Ja koulustani yksi kaveri ajatteli varaavansa jonkun, mutta ei tiedä viellä minkä. Eli kolme olisi vapaana, anyone?
Itse ottaisin myös, mutta mies totesi, että kolme koiraa saa riittää. tylyä.Mitäs minä tässä nyt enää jorisen, kun lataan kuvat tuohon perään, niitä te kumminki tänne tulitte katsomaan : D








8 kommenttia:

  1. Oii kun olivat suloisia. :) Kauhee kisuvavva kuume tuli sen jälkeen kun isoveli otti. :) Mut ei ehkä ihan vielä. :D

    VastaaPoista
  2. eiii noi on nii ihania ! oisi niin ottanut jos mee äiti ja isä ei ois nii vastaa :(

    VastaaPoista
  3. Söpösiä pentuja :)
    Onko teidän omia?
    Kai vauvat luovutetaan oikeaoppisesti 12-viikkoisina? (tätä aina kyllästymiseen asti kaikille muistuttelen kun käsitys kissojen 8 viikon luovutusiästä on juurtunut niin syvälle ihmisiin)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On oikein söpösiä joo : )

      Meillä luovutus tapahtuu 7-12 viikon ikäisinä, riippuen pentueen kehityksestä. Kun pennut alkavat syömään itse kiinteää ruokaa, juomaan vettä itsenäisesti, käymään hiekkalaatikolla ja tätä jatkuu viikon-pari, katsonme, että vaavit ovat valmiita uuten kotiin. Joskus tämä on aikaisemmin ja joskus myöhemmin. Mutta huolesi on kyllä ihan tosi, jos kehitystä ei osaa/jaksa seurata niin ehdottomasti vasta 12 viikkoisena.

      Poista
    2. Se 12 viikkoa pitäisi olla se ehdoton minimi
      http://www.resy.fi/artikkelit/kissanpentujaluovutusika.htm

      Poista
    3. Joo, hei tosi hyvä linkki ja hyvii pointteja tuossa! Hei kaikki Blogini lukijat! kannattaa lukasta! Siis noi on just hyvii pointteja ja argumentteja niille, jotka on epävarmoja siitä että osaavatko todeta pennut sen verran vankoiksi, että voi luovuttaa ne ja haluavat tehdä ohjesääntöjen mukaan. En missään nimessä suosittele itsekkään pentujen liian aikaista luovuttamista. : )
      Hyvä Suvi : )

      Poista
  4. Hei!
    Todella suloisia pentuja ovat:) Ollaan poikaystävän kanssa mietitty jo kauan kissan hankkimista ja molempia kiinnostaisi tietää että onko noista vielä joku vapaana?:)
    terv. tyttö Porista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Anteeksi tuhannesti, kun vastaaminen otti näin paljon aikaa. Roosa on vissiin teille vähän viestitellytkin ; )
      On kisuja vapaana. 1 tyttökisu ja 3 poika kisua on vapaana.
      Jos aijotte pitää kisun ihan vaan sisällä + valjaissa, niin suosittelen tyttökissaa ja sen leikkaamista, kun on kyse maatiaiskisuista. Mutta se siis on vain minun mielipiteeni, eikä perustu mihinkään tieteellisiin testeihin : )
      Myös poikakissa kannattaa leikata tietysti, kissan luonne tasoittuu siinä. Ei kaipaa niin paljoa ulos ja ei yritä karkailla.

      Otin viime viikonlopun aikana noin 600 kuvaa kisuista ja tarkoitus olisi keskiviikkona tai torstaina laittaa kuvia ja muita tietoja tänne blogiin, vähän tuo kaksoistutkinnon opiskelu pitää kiireisenä, niin ei aina ehdi koneelle.

      Mutta siis, tyttökisu mikä on vapaana on harmaan-musta raidallinen, hienot valkoiset rajaukset silmissä ja isoimmat silmät koko pentueessa, hän on saanut nimekseen Lempi, mutta siis nimethän ne oppii vasta kun erotetaan muusta pentueesta, et hyvin voi sitten vaihtaa nimen mieleisekseen.

      Sitten on vapaana poikakissa Hermanni, joka on tosi sosiallinen tapaus, myöskin harmaan musta raidallinen, selästä oikeastaan pelkästään musta.

      Myös Hra. Holopainen on vapaana, hän on isoin pennuista ja todella vaalean harmaa musta raidallinen. Lupsakka kaveri.

      Ja Oliver on valkoinen, mutta päässä on mustaa ja häntä on musta, myös 2 cm ylöspäin hännästä selässä on musta kauneuspilkku :)

      Poista